duminică, 9 mai 2010

Top 10 decese ironice de-a lungul istoriei

Istoria este presarata cu numeroase decese eroice, fie ca acestea au survenit in urma unui gest menit sa salveze viata cuiva sau intr-o lupta.

Regretabil unele decese au fost cat se poate de ironice, daca nu chiar jenante si probabil raposatii se cutremura in mormant la gandul ca nu au ramas anonime. Ai vrea ca lumea sa vuiasca la auzul vestii ca erai un mare razboinic si ai murit din cauza unei batrane sau ca te-ai aruncat intr-un vulcan in speranta ca vei deveni nemuritor?

Mai jos puteti gasi o lista cu 10 dintre cele mai jenante, stupide, ridicole, tragi-comice decese din istorie, conform site-ului metalhead.

Enjoy it!

10. Empedocles - 430 BC
Cum a murit: S-a aruncat intr-un vulcan ca sa devina nemuritor


9. Pyrrhus din Epirus - 272 BC
Cum a murit: Ucis dupa ce a lesinat in urma loviturii unei femei varstnice

8. Eleazar Maccabeus - 162 BC
Cum a murit: ucis de elefantul pe care tocmai il omorase

7. Imparatul Valerian - 260 AD
Cum a murit: folosit pe post de scaunel pentru picioare dupa care jupuit

6. Humphrey de Bohun - 1322 AD
Cum a murit: i-a fost trecuta o sulita prin anus


5. Regele Edward al II-lea - 1327 AD
Cum a murit: i-a fost trecuta o teava incinsa prin anus

4. Humayun - 1556
Cum a murit: s-a impiedicat de fusta si a cazut pe scari

3. Arthur Aston - 1649
Cum a murit: ucis in bataie cu piciorul sau de lemn
Arthur Aston a fost toata viata un soldat profesionist, renumit pentru rolul important pe care l-a jucat in Razboiul Civil al Angliei. In anul 1644, Aston a cazut de pe cal iar in urma accidentului s-a ales cu un picior de lemn.
In anul 1649, oamenii lui Oliver Cromwell i-au invadat orasul in Asediul de la Drogheda iar acestia au primit ordin ca toata lumea sa fie executata.
Aston a vrut sa se predea insa soldatii care l-au capturat credeau ca ascunde aur in piciorul lui de lemn. Acestia i l-au smuls si au inceput sa-l loveasca pe barbat cu el, incercand sa il sparga. Din pacate, piciorul era facut din lemn masiv si l-a ucis pe soldat.

2. Julien Offray de La Mettrie - 1751
Cum a murit: a mancat pana a 'pocnit'
Julien Offray de La Mettrie a fost un doctor, filosof si potential fondator al stiintei cognitive. Barbatul de origine franceza considera ca placerile precum mancatul, sexul si joaca erau singurul scop real al vietii asadar a decis sa-si traiasca zilele pe baza acestui principiu.
Partea ironica: a murit dureros dupa ce a mancat prea multe trufe la un ospat dat in cinstea lui de catre un om pe care il vindecase.


1. Bando Mitsugoro al VIII-lea
Cum a murit: a mancat un peste balon dupa ce a afirmat ca este imun la toxina lui
Bando Mitsugoro al VII-lea a fost unul dintre cei mai de seama actori Kabuki ai Japoniei.
Intr-o zi, Bando s-a decis sa manance ficat de fogu, pretinzand ca este imun la el - acesta fiind extrem de toxic. Bucatarul care i-a pregatit masa a spus ca nu putut sa refuze cererea unui barbat atat de respectat. Desigur, Mitsugoro a murit in 7 ore.   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu